Losgestort transport

Suikerbieten

Bij Van Uden-Bekx Transport nemen we naast het reguliere transport zo’n vierenhalve maand per jaar deel aan de suikerbietencampagne. Dit type transport is erg arbeidsintensief en vereist dan ook dat we in die maanden bijna 24/7 bezig zijn met het vervoer van de bieten. We laden in Zuid-Nederland en delen van Duitsland en België, en lossen onze vrachten in Dinteloord bij de fabriek van Cosun Beet Company waar de bieten verwerkt worden tot suiker.

Het restproduct van deze bieten heet perspulp. Dat is een residu dat door boeren als veevoer gebruikt wordt. Deze tak van sport beoefenen we al sinds 1950. En we zijn er nog lang niet klaar mee!
Van Uden-Bekx participeert in Agro Transport Zuid BV (ATZ), de hoofdaannemer voor Zuid-Nederland op het gebied van suikerbietentransport. Vanuit dit bedrijf wordt de aansturing van de transporteurs tijdens de suikerbietencampagne geregeld. Meer informatie daarover lees je op www.atzbv.nl.

Walking floor oplegger

Voor overig losgestort transport doen we veelvuldig een beroep op onze walking floor oplegger. Deze lost zijn lading niet als een traditionele kipper, maar heeft een bewegende, hydraulisch aangedreven vloer. Dit maakt dat deze trailers veiliger zijn dan kippers. Ze kunnen horizontaal lossen, dus de kans op omvallen is er niet. En er is nóg een voordeel: omdat de walking floor oplegger niet omhoog gebracht wordt, zoals een kipper, kan hiermee ook in een normale loods gelost worden. Daardoor zijn deze trailers ook erg geschikt voor bijvoorbeeld de aanvoer van industriële grondstoffen.

Innovatie

Ons bedrijf gaat al meer dan een halve eeuw mee, maar we zullen nooit zeggen dat het vroeger beter was. Om voorop te blijven rijden, blijven we onze processen verbeteren. Een mooi voorbeeld daarvan is de samenwerking met Knapen Trailers uit Deurne, waarmee we een speciale trailer hebben ontwikkeld voor losgestorte producten. Deze trailer is lichtgewicht, extreem wendbaar en heeft een maximaal rendement. Door ons veelzijdige wagenpark kunnen we bijna overal lossen, ook als er weinig ruimte is.

Impressie

Heb je iets te transporteren?

We kijken graag met je mee

Je vindt onze contactgegevens hier