Over Ons

Onze reis

Het was een mooie dag, de eerste april van 2015. Op die datum fuseerden twee Laarbeekse familiebedrijven: Internationaal Transportbedrijf Albert van Uden & Zn en Nico Bekx Transport. We wilden graag dat de nieuwe naam op de zijkant van onze opleggers paste, dus ontstond er een nieuwe naam: Van Uden-Bekx Transport. Een kerngezond transportbedrijf met ca. 50 medewerkers, 32 trekkende eenheden, ca. 80 opleggers en een flink terrein van 1,5 hectare. En, niet te vergeten, vele tientallen jaren ervaring vanuit de historie van Van Uden en Bekx. Die verhuisde gewoon mee.

Wat we doen

Logistiek is een serieuze kostenpost. En voor een logistiek dienstverlener wordt het steeds complexer om te concurreren op prijs alleen. Dat doen we dus ook niet: we zoeken win-winsituaties en willen ook op niet-prijsgerelateerde facetten winst behalen voor alle betrokken partijen.
Volgens ons is dit mogelijk met een optimale afstemming in logistiek en het goed coördineren van het werk dat minder standaard is. Wij zijn geen gewone transporteur die een stapel pallets van A naar B rijdt. Veel liever bieden wij een groot en compleet pakket aan transportoplossingen en laten we die uitvoeren door ervaren, gedreven en sociaal vaardige medewerkers met kennis van de markt. Onze chauffeurs begrijpen jou, je organisatie en je markt. Door onze werkzaamheden daar goed op aan te laten sluiten, levert dat heel wat tevreden gezichten op.

Afwijkende partijen

Maatwerk, daar zijn we goed in. We durven van onszelf wel te beweren dat we uitblinken in het transport van deelpartijen, afwijkende maatvoering en lossen op locatie. Om de prijzen scherp te houden, combineren we deelvrachten. Daartoe communiceren we goed en efficiënt, zodat onze planners hun logistieke puzzel optimaal kunnen leggen. Dat lukt ons altijd uitstekend en daar zijn we behoorlijk trots op!

wij vervoeren bijzonder goed

Zien hoe het beter kan

Wij kennen de transportwereld haast blindelings. Daardoor over- en doorzien we dingen snel. Dingen die goed gaan, maar ook dingen die wat beter kunnen. Elke keer komen we weer tot concrete aanbevelingen die resulteren in een betere afstemming tussen leverancier, transporteur, klant en ontvanger, die zorgen voor meer efficiëntie in het logistieke proces. We verbeteren dikwijls zelfs zaken waar onze klant nog niet aan gedacht had. Dat leidt tot grote besparingen op jaarbasis, maar belangrijker nog: nog meer tevredenheid bij de ontvanger. En dat drijft ons weer!

MVO en duurzaamheid

Transport en logistiek kunnen behoorlijk belastend zijn voor het milieu. En we geven het direct toe: onze vrachtwagens rijden ook niet op water. Dat betekent niet dat we niet duurzaam en niet maatschappijverantwoord kunnen ondernemen. Een aantal concrete voorbeelden daarvan:

  • Onze chauffeurs worden getraind om zo zuinig mogelijk te rijden. Op tijd gas los bij een laag toerental schakelen enzovoorts.
  • We monitoren het verbruik van onze wagens dagelijks en sturen direct bij als we het verbruik daarmee positief kunnen beïnvloeden.
  • Op ons dak liggen welgeteld 132 zonnepanelen genoeg voor ons eigen verbruik. Zo ondernemen we energieneutraal.
  • Twee van onze trucks rijden op aardgas wat veel minder belastend is voor het milieu.
  • Onze heftrucks zijn elektrisch.
  • We transporteren zo efficiënt mogelijk. Dat doen we bijvoorbeeld door meerdere deelpartijen te combineren. Ook laden en lossen we zelf met onze elektrische heftrucks.
  • We sponsoren verschillende sportclubs in onze gemeente. Zo houden we anderen in beweging.

Ons werk, onze trots

Naast het besturen van vrachtwagens versturen onze chauffeurs ook geregeld foto’s van het moois dat zij onderweg aantreffen in de Van Uden-Bekx-groepsapp. Een korte, visuele bloemlezing vind je hieronder.

Heb je iets te transporteren?

We kijken graag met je mee

Je vindt onze contactgegevens hier